Aaldring Financieel Advies

Voor onafhankelijk hypotheekadvies


Werkwijze Aaldring Financieel Advies

Om onze kwaliteit te waarborgen werken we volgens het onderstaande stappenplan. Deze bestaat uit een vijftal fases die er uiteindelijk voor zorgen dat u de door u gewenste hypotheek krijgt. Als wij uw hypotheekaanvraag verzorgen worden alle stappen tot aan het moment van passeren bij notaris door ons begeleid.

Uw belang staat voorop.
Geen enkele financiële instelling, zoals een bank of verzekeringsmaatschappij, heeft een eigendomsbelang of zeggenschap in Aaldring Financieel Advies. U bent dus ook niet verplicht om een hypotheek of ander financieel product bij een bepaalde bank onder te brengen. Ons advies is altijd in uw belang. U staat centraal!

Stap 1. Kennismaken en inventariseren

Het eerste gesprek is altijd geheel vrijblijvend en kosteloos. Het doel van dit oriëntatiegesprek is om uw persoonlijke situatie, uw wensen en doelstellingen, uw financiële situatie, uw kennis en ervaring met betrekking tot financiële producten en de risico's die u bereid bent te nemen duidelijk en volledig in kaart te brengen. Zo voorkomen we een verkeerd advies of onnodige risico's.

Tijdens het eerste gesprek wordt duidelijk of wij iets voor u kunnen betekenen. Vanzelfsprekend informeren wij u ook over onze kosten als u besluit gebruik te maken van onze dienstverlening.

Uiteraard behandelen wij alle informatie uiterst vertrouwelijk.

Stap 2. Een grondige analyse

Na het oriëntatiegesprek hebben we een duidelijk beeld van uw situatie en uw wensen. Op basis hiervan maken we een eerste selectie van alle mogelijke financiële producten die aan uw wensen voldoen. Die nemen we met u door. We bepreken de verschillende mogelijkheden en hun voor- en nadelen. We leggen u alles in begrijpelijke taal uit.

U krijgt antwoord op deze vragen:

  • Wat kost deze hypotheek per maand?
  • Welke risico’s loop ik?
  • Wat zijn de voor- en nadelen?
  • Wat gebeurt er bij overlijden, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid?
  • Wat gebeurt er als ik met pensioen ga?

Stap 3. Een persoonlijk en onafhankelijk advies

Wij zijn inmiddels volledig op de hoogte van uw situatie, wensen en mogelijkheden. We hebben samen alles zorgvuldig afgewogen. U ontvangt nu van ons een helder en concreet adviesrapport. Daarin geven we exact aan welke hypotheek het beste bij u past, tegen welke condities en bij welke geldverstrekker.

U kunt erop vertrouwen dat ons advies volledig onafhankelijk tot stand komt. We hebben geen enkele financiële afspraak met banken of verzekeraars. 

4. Een deskundige bemiddeling

U heeft inmiddels uw keuze gemaakt voor wat betreft de hypotheek en eventuele hypotheek gerelateerde verzekeringen.

Wij vragen nu voor u de offerte(s) aan bij de financiële instelling(en) van uw keuze. Wij treden namens u op als bemiddelaar en zorgen ervoor dat alle contacten correct verlopen en dat alles wat we hebben afgesproken ook echt in de contracten staat. Wij begeleiden het proces tot aan de notaris.

Stap 5. Beheer en nazorg

Nadat u bij de notaris bent geweest stopt onze begeleiding niet. Gedurende de looptijd van uw hypotheek kunnen er zich wijzigingen voordoen in uw persoonlijke situatie die van invloed kunnen zijn op uw hypotheek. Ook dan staan wij voor u klaar om u van advies te voorzien en u te begeleiden bij eventuele wijzigingen in de hypotheek en bijbehorende producten.